De blonde varaan

De blonde varaan

“De blonde varaan raakte zijn schouder aan, zijn borst, en zei, lachend: ‘Ja, ik ben niet goed snik. Dat heb je goed gezien. Maar daarom wil jij mij nog wel. Jij wil mij ook. Niet dan? Ja hoor. 
Dat wil je best.’’ 

In ‘De blonde varaan’, het titelverhaal van deze bundel, wordt een liefdevol portret geschetst van een gevreesd,  verscheurd, maar ook diep bemind tienermeisje. Het is een verhaal over hoe noodlottig hevig een liefde op jonge leeftijd al kan zijn. Ook de andere verhalen staan in het teken van onmogelijk verlangen en de beloftes van de jeugd, die vaak een bitterzoete dood sterven. Dit alles in Stellwegs beproefde geestige en weemoedige stijl. ‘De blonde varaan’ is literair amusement van hoog niveau.
Bestellen
Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens

Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens

Een meedogenloos mooie jongen kiest al in zijn studentenjaren bewust het slechte pad. Drie huisgenotes, een suspecte zuurkoolstamppot en een jong katje spelen daarbij een cruciale rol. Aldus, samengevat, het titelverhaal van deze intrigerende bundel. Auteur Carl Stellweg zadelt je op met een luxeprobleem: lees je deze negen melancholische maar ook vermakelijke en spannende verhalen in één ruk uit? Of bewaar je er een aantal? Dan kun je langer genieten van de fijnzinnige, heldere stijl, de ritmische zinnen, de verrassende woordkeuzes, de treffende omschrijvingen, en de hoofdpersonages - vaak eenzame, geheimzinnige buitenstaanders, met wie je toch moeiteloos een band smeedt. Immers, velen van ons voelen zich wel eens een buitenstaander. Deze verhalen omwikkelen je in een nevel van weemoed, die je gek genoeg gelukkig maakt.

Bestellen